Uw historische informatie toekomstbestendig bewaard met het ErfgoedCMS™

Welkom op de ErfgoedCMS™ website. Op deze website vindt u de belangrijkste informatie over dit nieuwe maatwerk content managementsysteem(CMS) waarmee een scala aan lokale historische informatie veilig en toekomstbestendig kan worden opgeslagen, gedocumenteerd, gerubriceerd en gepubliceerd. 

Het ErfgoedCMS™ is in de periode 2022/2023 tot stand gekomen om een definitieve oplossing te bieden aan lokale gemeenschappen zoals buurtschappen, dorpen en steden om hun lokale historische informatie zorgvuldig en toekomstbestendig te kunnen vastleggen. 

Tot op heden worden sociale media en algemene websites en beeldbanken gebruikt om lokale historische informatie en verhalen op te slaan en te publiceren. De resulterende sites zijn over het algemeen zeer populair en mogen zich verheugen in een groot publiek. Veel inwoners en voormalige inwoners weten deze sites te waarderen maar ook nazaten van inwoners of onderzoekers van cultuurhistorie, antropologie en etnologie. 

Maar hoe mooi ook, het zijn geen sites met een eigentijdse en diepgaande archief- en publicatiefunctie. ErfgoedCMS™ brengt hier verandering in. 

Maar er is meer 

ErfgoedCMS™ brengt erfgoedinformatie ook in de openbare ruimte. Het bevat functionaliteit voor het uitzetten van thema-, dorps- en stadswandelingen compleet met automatisch gegenereerde QR-code bordjes en bijbehorende Webapp. 

Leest u deze website rustig door. Als u interesse heeft in het nieuwe ErfgoedCMS™ dan kunt u contact opnemen via onderstaande contactgegevens maar u kunt ook deelnemen aan een van de komende gratis Webinars.


Video

Onderstaande video laat zien waarom het van belang is dat historische informatie niet verloren gaat. (U kunt de video rechtsonder maximaliseren voor een optimale weergave op het hele scherm)