22-05-2024: Aldegea-Sm start dorpsarchief

Er is een nieuw dorpsarchief gestart voor het dorp Oudega, of op zijn Fries "Aldegea". Het (nu nog lege) dorpsarchief is te vinden op www.doarpsargyfaldegea.nl.

Het dorpsarchief van Aldegea wordt gestart onder auspiciën en verantwoordelijkheid van De Stichting Hattum de Vries. Deze stichting heeft tot doel om de historie van Aldegea veilig te stellen en te documenteren. Het starten van een dorpsarchief past naadloos bij deze doelstelling.

Een groep van maar liefst negen vrijwilligers zal zich de komende maanden inspannen om zoveel mogelijk historisch materiaal te publiceren op de website van het dorpsarchief. Er zijn plannen om te zijner tijd het dorpsarchief te ontsluiten via QR-code bordjes bij historische locaties in het dorp.

Er is een digitaal fotoarchief van ongeveer 1000 foto's en oude ansichtkaarten. Dit archief zal in een keer worden geïmporteerd in het dorpsarchief zodat voor de zomer al veel informatie op de website kan worden bekeken.

Aldegea is een dorp in de gemeente Smallingerland. Het ligt noordwestelijk van Drachten en heeft ongeveer 1670 inwoners (Bron Wikipedia).

Foto: © Stichting Hattum de Vries