Musea

Musea

Musea, oudheidkamers en ook allerlei andere erfgoedinstellingen, staan of hangen vol met prachtige erfgoedobjecten die het bewaren en beschermen waard zijn. Deze kunnen nu stuk voor stuk, ongeacht de aard en het type, worden beschreven in ErfgoedCMS™. Of het nu gaat om een model van een zeilschip, een schilderij, een beeldhouwwerk, een glasnegatief, een boek of een schaal van Delfts Blauw of chinees porselein, het past allemaal naadloos in ErfgoedCMS™.

Omdat de metadata van al deze objecten zeer divers van aard is heeft ErfgoedCMS™ de “Dynamische Attributen” module ontwikkeld. Met een druk op de knop kiest de collectiebeheerder de attribuutgroep waarna het beschrijven van het collectiestuk kan beginnen. De organisatie achter ErfgoedCMS™ beheert centraal, via de talloze attribuutgroepen, de manier waarop de metadata wordt ingevoerd, opgeslagen, ontsloten en gekoppeld. Alle geldende landelijke normeringen worden hierbij meegenomen. De gebruiker van ErfgoedCMS™ heeft hier geen omkijken naar en wordt volledig “ontzorgd”.

Dit allemaal binnen de kaders van het op zich al unieke ErfgoedCMS™ dat uitblinkt in gebruiksvriendelijkheid, laagdrempeligheid, openheid en geïntegreerde uitingsvormen in de openbare ruimte zoals QR-code bordjes en kaartjes in allerlei soorten en maten.